يكي از روستاهاي جزيره قشم كه در حدود سی و یک كيلومتري جنوب غرب قشم قرار دارد روستای توریان می باشد. اين روستا از چند جهت با روستاهاي ديگر همجموار است به طوری که از غرب به روستاي تم سنتي ، از شرق به روستاي باغ بالا ، از شمال به روستاي خالدين و از جهت جنوب به روستاي رمكان محدود شده است. همچنین این روستا به وسيله ي يك راه فرعي به طول دو كيلومتر از جاده ي اصلي قشم- باسعيدو جدا مي شود. در زمان شورش مغول به ایران و هرج و مرج آن زمان هر قبيله به گوشه امني مي گريخت كه از غارت مغول جان به در برد ، و گويا توران نامي که رئیس یکی از این قبایل بود به قشم آمده و نام شاهي بر خود گذاشته و مسجد و بارگاهي و حمامي بنا کرده و ملقب به تورانشاه گرديده است. طبق اسناد تاریخی دو تورانشاه يكي در جزيره قشم و دیگری در جزیره هرمز می زیسته اند.
در این روستا کشاورزی رونق داشته و علاوه بر کاشت سیفی جات ، نخلستان های زیبا و زمین های آفتابگردان جزو جاذبه های چشم نواز آن محسوب میگردند.
ابن بطوطه در سفرنامه خود چنین مي نويسد: توراني كه در اين جزيره طويله نام شاهي دارد و در شش فرسنگي قشم ساكن شده به نام مخلص يا توريان نامیده می شده است.