۲۷

بهمن
۱۳۹۳

درباره چابهار

ارسال شده توسط: سبحان/ 1312 ۰
چابهار
بندر چابهار
کشور  ایران
استان سیستان و بلوچستان
شهرستان چابهار
بخش مرکزی
نام(های) دیگر چاه‌بهار ، چهاربهار
نام(های) قدیمی چه بار
مردم
جمعیت ۷۱٬۰۷۰
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۱۱ متر
اطلاعات شهری
شهردار داد کریم بلوچ
پیش‌شماره تلفنی ۰۵۴۵

موقعیت چابهار روی نقشه

چابهار
روی نقشه ایران
۲۵.۲۹۱۹° شمالی ۶۰.۶۴۳۰° شرقی مختصات: ۲۵.۲۹۱۹° شمالی ۶۰.۶۴۳۰° شرقی

بندر چابهار

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

چابهار (چاه‌بهار یا چهاربهار) تنها بندر اقیانوسی ایران و یکی از شهرهای جنوب خاوری استان سیستان و بلوچستان می‌باشد که در کرانهٔ اقیانوس هند و دریای عمان قرار دارد. لنگرگاه آن از مناطق آزاد بازرگانی ایران است و قابلیت پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارد.

بندر چابهار نزدیک‌ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد است و به همین دلیل از موقعیت راهبردی مناسبی برخوردار است و سرمایه‌گذاری و سازندگی فراوانی در آن صورت می‌گیرد ، از قبیل افزایش گنجایش بارگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما (در خلیج چابهار) و ساخت اسکله و احداث فرودگاه بین‌المللی و ساخت راه‌آهن به سوی آسیای میانه.

آب و هوای این شهر و پیرامون آن همیشه معتدل و بهاری است و به همین دلیل آن را چابهار (چهاربهار) می نامند. چابهار علاوه بر موقعیت بازرگانی ، دارای جاذبه‌های فراوان طبیعی و تاریخی است و در منتهی‌الیه جنوب شرقی ایران در کنار آب‌های گرم اقیانوس هند قرار دارد و مرکز شهرستان چابهار است.

نام

از آنجا که این منطقه همیشه آب و هوای بهاری دارد گمان میرود که نام چابهار تغییر یافته چهار بهار است. گمانه دیگر این است که نام آن تغییر یافته (چه بار) است چون در قدیم مردم چابهار این بندر را چه بار می نامیدند (به معنای اینکه از مسافران می‌پرسیدند که چه باری دارند). در گویش محلی مردم این منطقه به کسانی که در اطراف چاه آب سکنی گزیده‌اند چابهار میگویند در شهر چابهار جهت تامین آب مورد نیاز مردم در زمان قدیم از چاههایی استفاده میشده است که مردم حفر می‌کردند و چه به معنای چاه آب و بار به معنای پیرامون آن می باشد. این اصطلاح به مرور زمان با توسعه شهر و ورود غیربومیان به آن به چابهار و چهار بهار تغییر یافته است.

آب و هوا

همجواری با دریا ، قرار گرفتن درمسیر بادهای موسمی شبه قاره هند و جبهه‌های استوایی و نزدیکی به مدار رأس‌السرطان موجب گردیده‌است که چابهار دارای آب هوایی گرمسیری معتدل با رطوبت نسبی باشد. این منطقه خنک‌ترین بندر جنوبی ایران در تابستان و گرمترین نقطه کشور در زمستان است. متوسط دمای بیشینه (در خرداد ماه) طی یک دوره ۷ ساله ۳۱ درجه سانتیگراد ، متوسط دما در طول سال ۲۶ درجه سانتیگراد و متوسط دمای کمینه در دی ماه ۱۹ درجه سانتیگراد است. متوسط رطوبت نسبی ۷۰ درصد و حداقل رطوبت نسبی ۶۰ درصد گزارش شده‌ است. متوسط بارندگی سالانه کمتر از ۲۰۰ میلیمتر در سال می باشد که ۶۴ درصد بارندگی آن در زمستان می‌باشد.

به طور کلی آب و هوای چابهار دارای کمترین تغییرات در فصول چهارگانه سال بوده و درجه رطوبت تنها در دو ماه از سال اردیبهشت و خرداد بالا می‌رود. برای مثال، هوای آن در تابستان خنک‌تر از تهران می باشد.

Administrator

ارسال دیدگاه

لطفا یک نظر بنویسید.
لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید.
لطفا یک ایمیل درست وارد کنید